Bob Minnekeer is de auteur van talrijke even boeiende en rijk geïllustreerde boeken over Schotland & whisky in al zijn vormen, smaken en toepassingen :
 
"Single Malt Flavours"

Single Malt Flavours - Koken met kruiden op whisky. "Single malt whisky is een verrassend veelzijdige drank die zowel in zijn pure vorm als in de keuken ten volle tot zijn recht komt. Bob Minnekeer en chef Stef Roesbeke ( De Cluysenaer ) bereiden samen veertig hedendaagse gerechten waarbij het vernieuwende gebruik van single malt whisky in combinatie met kruiden centraal staat.
De auteurs leggen op een heldere manier uit hoe je zelf in de keuken aan de slag kunt om gerechten op smaak te brengen met whisky-kruidenaroma's: verstuiven, bedruppelen, benevelen, marineren en flamberen..."
Door Bob Minnekeer.
2011, Lannoo. ISBN 978 90 209 9531 2
 
"Whisky. The Islay Edition"

Een film, een documentaire over het whisky-eiland bij uitstek, Islay, en zijn beroemde whisky. Een schitterende productie van P-O-K in high defintion beelden, inclusief interviews met distillery managers. Bob Minnekeer leidt ons door de kunst van het whisky-maken en het -proeven.
Engels gesproken (Dolby 5.1) met Nederlandstalige ondertitels. Duurtijd 60 minuten.
De verpakking bevat een DVD, een Blu-ray Disc en een info-boekje met ruimte voor persoonlijke notities.
2011, PostOrgasmicKitchen bvba, B-9000 Gent
 
"Whisky Puur"

"Whisky puur - een praktische proefgids biedt je een uitgebreid overzicht van verschillende soorten whisky's en doorprikt meteen een aantal hardnekkige mythes die over het Schotse levenswater de ronde doen.
Alles over ruiken, proeven, bewaren, koken en degusteren. Met boeiende faits divers, praktische tips en recepten.
De uitgelezen gids bij het ontdekken en genieten van de diverse geur-en smaakfinesses van whisky."
Door Bob Minnekeer en Stefaan Van Laere.
2009, Davidsfonds/Leuven. ISBN 90 5826 580 3
 
"Het Echte Schotland"

"Bob Minnekeer en Stefaan Van Laere, twee Schotlandfanaten, nemen je mee naar hun Schotland en geven hun persoonlijke reiservaringen, tips en aanraders prijs. Ze stippelen bovendien een aantal prachtige reisroutes uit die je naar wens kunt combineren.
Het Echte Schotland heeft oog voor het authentieke, levende Schotland. Anekdotes en couleur locale zijn gekaderd in de geschiedenis, natuur en cultuur van het land: de traditites, de ware aard van de Schot, de do's-and-don'ts in de Schotse keuken... Dit boek is zoveel méér dan een traditionele reisgids."
  2008, Davidsfonds/Leuven. ISBN 978 90 5826 519 7
 
"Whisky à la carte"

"Bekende chefs als Stef Roesbeke ( De Cluysenaer ), Guy Van Cauteren ( Het Laurierblad ) en Lieven Lootens ( 't Aards Paradijs ) hebben de rijkdom van koken met whisky al lang geleden ontdekt en willen hun kennis graag delen. Samen met Bob Minnekeer bereiden ze meer dan dertig originele gerechten met heerlijke whisky's en twee volledige whiskymenu's.
De gerechten zijn schitterend gefotografeerd door Johan Martens. Stefaan Van Laere en Bob Minnekeer staan in voor verhelderende teksten.
Het eerste deel over de productie, smaak en verscheidenheid van whisky bevat uniek werkblad om whisky's te kiezen die perfect bij je persoonlijke smaak passen."
  2004, Lannoo. ISBN 90 209 5806 2
 
"Mijn favoriete Whisky's"

"Welke is de beste whisky ? Een niet te beantwoorden vraag die echter maar al te vaak brandt op de lippen van menig liefhebber. Indeze bijzondere uitgave presenteren "whisky buff" Bob Minnekeer en auteur Stefaan Van Laere u een selectie van de voor hen beste whisky's. Met uiteraard aandacht voor de Schotse klassiekers en toppers, maar ook een fijne keuze Ierse whiskey's, de beste overzeese bourbons en zelfs enkele schitterende Japanse producten.
Mijn favoriete whisky's is dan ook een opmerkelijk en verrijkend boek geworden, gemaakt volgens persoonlijke smaak en met veel zin voor kwaliteit. Van alle geselecteerde whisky's maakten de auteurs een uitgebreid portret, wat resulteert in een verzameling unieke maar toch betaalbare flessen."
  2000, Sichting Kunstboek. ISBN 90 5856 027 9
 
"Whisky"

"Dit boek is zowat het enige standaardwerk over onze geliefdkoosde drank in het Nederlands taalgebied.
Samen met fotograaf Johan Martens zijn de beide auteurs Bob Minnekeer en Stefaan Van Laere er op briljante wijze in geslaagd een zeer vlot leesbaar en luchtig opgefleurd boek samen te stellen waarin ze alle aspecten van het whiskygebeuren (van productie tot consumptie) op een illustratieve manier belichten.
Zowel voor de beginneling als de ware connaisseur, als de whisky-koper en de professioneel, is het boek een verademing in de kennisgaring naar fundamentele wijsheden over dit levenswater."
  1998, Lannoo. ISBN 90 209 3452 X
 
 
 
 
© 1996- The Glengarry - BTW BE0589807312